Victoria och Daniel till Estland

0
407

Efter en semester med barnen och familjen på Solliden lämnar makarna barnen hemma för att åka på uppdrag utomlands.

– De ser fram emot dagbesöket, säger hovets informationschef Margareta Thorgren.

På söndagen den 19 augusti åker kronprinsessan Victoria tillsammans med maken prins Daniel till Estland för en dagsresa.

Kronprinsessparet lämnar barnen – prinsessan Estelle, 6, och prins Oscar, 2 – hemma för att åka till Tallinn och uppmärksamma 100-årsjubileet av landets självständighet.

– De ser fram emot dagsbesöket i Estland, säger Margareta Thorgren.

Besöket inleds med att kronprinsessan och prinsen välkomnas av Estlands president Kersti Kaljulaid vid presidentpalatsen i huvudstaden. Där ska de också bjudas på lunch innan kronprinsessan Victoria ska plantera träd i Kadriorgparken.

Därefter bär det av till ön Nargö, en ö med historisk koppling till Sverige och som länge befolkats av estlandssvenskar. Där ska makarna närvara vid en gudstjänst och en återinvigning av S:ta Maria kapell, ett kapell som tillhör den estlandssvenska församlingen S:t Mikaels församling i Tallinn, skriver Svensk Damtidning.

På Nargö ska kronprinsessan Victoria och prinsen också få träffa estlandssvenskar, innan resan avslutas med musikfesten ”Estonian joint singing song power” i Tallinn.

EXPRESSEN

JÄTA KOMMENTAAR

Please enter your comment!
Please enter your name here