Mart Nurk bedriver hot och påtryckningar mot Estniska Dagbladet

0
6754

Genom hot och påtryckningar försöker Mart Nurk påverka Estniska Dagbladets redaktion. Den 13:e juni besöktes vår tidningsredaktion av Mart Nurk som är ordförande i Eesti Maja AB – Estniska Huset.

Anledningen till detta var för att Mart Nurk försökte övertyga redaktören Stina Kordemets att sluta skriva artiklar som kan uppfattas som dåliga för Estniska Huset. Mart Nurk försökte även förklara att det finns två parter i huset och att det andra partet är ”kriminella”. Han frågade att varför har Stina valt sida. Stina Kordemets påpekade flertal gånger att tidningen inte kan vara partisk utan är helt oberoende. Stina förklarade även att hot och påtryckningar förekommer i samhället men att tidningen Estniska Dagbladet inte tänker ge med sig. Tidningens info är baserat på riktiga fakta (t.ex. Kronofogdemyndigheten, Skatteverket och allt som är tillåtet inom svensk lag) och ej baserat på någons egna antagande för att vinna konstiga maktspel.

Eftersom Eesti Majas styrelse har också försökt påverka andra organisationer och personer anser jag att det är nödvändigt att understryka och påminna att om det har förekommit och förekommer något brottsligt i Estniska Huset skall frågan avgöras av svensk myndighet eller domstol och först därefter vet man vad är vad. Det enda brottsliga i nuläget är försöket att hota och utöva olika påtryckningar mot tidningen. Att sprida endast ensidig information är att ”baktala eller skapa falska rykten” om människor eller grupper.

TIINA PINTSAAR

JÄTA KOMMENTAAR

Please enter your comment!
Please enter your name here